JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости
 • Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

DJEČIJA NEDJELJA

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje, učenici drugih razreda su zajedno sa svojim učiteljicama, sedmicu posvetili sportu. Između ostalog organizovali su i turnir u igranju igre "Između dvije vatre". Kako kažu učiteljice cilj ovih aktivnosti jeste promocija prava djece, prvenstveno prava na igru i druženje, kao i ukazivanje na potrebu djece za igrom. Učenici su uživali u igri i sportskim aktivnostima organizovanim na školskom dvorištu. Uz puno smijeha i spretnosti uspješno su savladali zadatke i pokazali koliko sport ima važnu ulogu u ranom rastu i razvoju djece.

 

    

TERMINI INFORMATIVNIH SASTANAKA

TERMINE OBAVLJANJA INFORMATIVNIH SASTANAKA MOŽETE PREUZETI OVDJE.

OKVIRNI KALENDAR PISANIH PROVJERA ZNANJA ŠK. 2019/2020.

U SKLADU SA ČLANOM 12 STAV (2) PRAVILNIKA O PRAĆENJU, VREDNOVANJU I OCJENJIVANJU UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U KANTONU SARAJEVO, SLUŽBENE NOVINE KANTONA SARAJEVO BROJ 24/18 OBJAVLJUJE SE OKVIRNI KALENDAR PISANIH PROVJERA ZNANJA ZA SVA RAZREDNA ODJELJENJA.

PLAN PISANIH PROVJERA ZNANJA ZA II i III RAZRED MOŽETE PREUZETI OVDJE

PLAN PISANIH PROVJERA ZNANJA ZA IV RAZRED MOŽETE PREUZETI OVDJE.

PLAN PISANIH PROVJERA ZNANJA ZA V, VI, VII, VIII i IX RAZRED MOŽETE PREUZETI OVDJE.

PRVAČIĆI 2019/2020.

Najsvečaniji trenutak u školskoj godini je bez konkurencije svečani prijem prvačića. Kroz ples, pjesmu i recitaciju sada već veliki drugačići širom otvorenih ruku i još otvorenijeg srca zaželjeli su dobrodošlicu našoj maloj raji, našim prvačićima. Ove godine su male princeze i mali prinčevi sa nama krenuli na putovanje prepuno smijeha, znanja, druženja i igre. Da sve krene sa još većom radošću pobrinula se i Općina Novi Grad Sarajevo koja je za naše đake prvake obezbjedila ruksake, pribor i pripremila kulturno zabavni program pod nazivom „Prvačići, sretno!“

Roditelji hvala Vam što ste nam povjerili ono što je Vama najdragocjenije da možemo svi zajedno uživati  na putovanjusmiley

    

    

    

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.