• Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

VIJEĆE UČENIKA - TIK TOK

Vijeće učenika JU OŠ „Ćamil Sijarić“ je održalo vršnjačku edukaciju na temu prevencije ovisnosti od društvenih mreža. Najviše pažnje smo skrenuli na korištenje društvene mreže „TIK TOK“. Svjesni činjenice od opasnosti iste, istakli smo i prednosti i nedostatke, ali i dali par savjeta. Sve to su predstavnici vijeća prezentirali na časovima odjeljenske zajednice i obilježili prigodnim panoom koji možete pogledati u holu naše škole,  za one koji žele pročitati nešto više na navedenom linku nalazi se i prezentacija.

 

    

 

Prezentacija:  http://online.anyflip.com/vtpa/wgxy/

TALENTI

Naša škola je prepuna talenata, na svim poljima imamo učenike koji svojim rezultatima oduševljavaju i čine nas ponosnim. U nastavku predstavit ćemo neke od njih:

Hana Mumdžić se bavi jahanjem šest godina i jaše u KK Hidalgo, stekla je pravo nastupa u prvenstvu na nivou Federacije BiH. Mnogi uspjesi su iza Hane i njenog Gavrana ali to je samo početak sjajnih stvari koje dolaze.

Faruk Hadžiabdić je već postigao nevjerovatne uspjehe i certifikat CompTIA IT Fundamentals je potvrda blistave budućnosti za Faruka. Radujemo se novim uspjesima!

Kulić Harun i Kulić Daris su se već dokazali kao vrhunski šahisti. Pored toga sada imaju i najveću pobjedu koju možete ostvariti, a to je da pobjedite samog sebe. Stati na startnu polumaratonsku liniju je hrabrost sama po sebi, istrčati 21.0975 kilometara u tim godinama je uspjeh koji se ne može dočarati riječima!

Čestitamo od srca našim talentimasmiley

    

"DJEČIJA NEDJELJA" 2021.

„Dječija nedjelja" obilježava se svake godine u prvoj sedmici mjeseca oktobra, а cilj obilježavanja je promocija prava i potreba svakog djeteta. Ta nedjelja posvećena je djeci. Tim povodom učenici II i IV razreda i dramske sekcije škole su zajedno sa učiteljicama i nastavnicom realizovali različite aktivnosti. Naime, aktivnosti su samo mali podsticaj za poboljšanje društvene brige za djecu, koja je u današnje vrijeme posebno neophodna.

Aktivnosti učenika bile su:

 • Izrada natpisa ‘’Sretan ćeš biti svijete, kad usrećiš dijete!’’
 • Crtanje kredama u boji na školskom igralištu na temu ‘’Da mogu učinio bih za tebe…’’
 • Aktivnost ‘’Daruj prijatelja!’’
 • Aktivnost  igrokaz -‘’Mali, ali veliki’’
 • Aktivnost igrokaz dramske sekcije škole
 • Aktivnost recitacija II razred

 

Ove aktivnosti možete pogledati na sljedećem videu: https://video.link/w/ZJkEc 

KONKURS ZA POPUNU UPRAŽNJENIH MJESTA 2021-2022.

Tekst Konkursa za popunu upražnjenih mjesta u JU OŠ "Ćamil Sijarić" možete preuzeti OVDJE.

Školski kalendar

Free Shipping

Važni dokumenti

Foto album

Naši prijatelji

 • 9malezija1.png
 • opcina_novi_grad1.png
 • osce1.png

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.