JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости
 • Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

HUMANITARNA AKCIJA - "UTOPLI ME DOBRIM DJELOM"

Dragi roditelji, uposlenici i učenici, pozivamo Vas da pokažemo humanost na djelu. Nije prošlo dugo vremena otkako su mnogi među nama iskusili napuštanje svog toplog doma sa zavežljajem u ruci i odlazak u nepoznato; u trenucima izbjeglištva vapili za svojim toplim ognjištem i mirisom doma. Često je bio dovoljan osmijeh na licu u znak podrške, ali i pomoć dobrih ljudi. Ko bi trebao da ima više empatije ako ne mi!? Dragi naši roditelji, uposlenici i učenici treba nam mala pomoć od Vas a velika za one kojima je potrebna. U ovim hladnim danima potrebna je debela zimska jakna za muškarce, nebitno koje veličine, ali da nije niti mala kao za dječake. Da li će biti nova, ili stara, ili iznosana, ili po posljednjoj modi, to je sasvim nebitno, samo je važno da je topla zimska jakna; zimske pantalone; tople majice i džemperi; muške čarape, zimske rukavice, kape; obične deke ili vreće za spavanje...

Akcija traje od 6.12.2019. do 13.12.2019.  godine u prostorijama škole. Vjerujemo da ćemo se u velikom broju odazvati akciji prikupljanja zimske obuće, odjeće, higijenskih sredstava, svega onog što može pomoći mnogobrojnim izbjeglicama koji borava u našoj zemlji.

DAN DRŽAVNOSTI 2019.

SRETAN VAM DAN DRŽAVNOSTI BOSANCI I HERCEGOVCIsmiley

 

    

    

DANI MATICE HRVATSKE U SARAJEVU

I ove, 2109. godine, Matica hrvatska u Sarajevu je organizovala tokom mjeseca novembra niz kulturnih dešavanja. Jedan od tih događaja je i izložba likovnih radova učenika/ca osnovnih škola. Izložba je postavljena u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti i bit će otvorena do 23.11.2019. godine. Ove godine se naša škola predstavila sa tri likovna rada, a učesnice su: Adna Bogdanović, Asja Mekić i Džejlana Kadrić. 

 

    

    

ŠAHISTI SUPERIORNI KAO I OBIČNO!

Na šahovskom turniru koji  je organizovao Šahovski klub „Alpong“ a povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine naši šahisti i šahistkinje su ponovo briljirali. Ekipa naše škole u sastavu: Hadžiabdić Nađa, Kulić Harun, Kulić Daris, Srnja Faris i Huremović Rian, na čelu sa nastavnikom Borović Nusretom, zauzela je  ekipno 1. mjesto. Po pločama pojedinačno ostvareni su sljedeći rezultati:

 1. ploča – 1. mjesto Kulić Harun
 2. ploča – 1. mjesto Kulić Daris
 3. ploča – 1. mjesto Hadžiabdić Nađa

Čestitamo našim sjajnim učenicima i nastavniku na ovom velikom uspjehu.

 

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.