JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости
 • Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

DAN ARMIJE BIH

Općina Novi Grad je povodom Dana Armije BiH organizirala svečano obilježavanje ovog važnog datuma u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu. Ovim povodom se u dvorani okupilo oko 1.500 boraca, ratnih vojnih invalida, članova porodica šehida i poginulih boraca Armije BiH i oko 700 učenika/ca i nastavnika/ca novogradskih osnovnih škola. Ovom važnom događaju su prisustvovali učenici/ce VI-ih razreda sa svojim razrednim starješinama. Načenik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić čestitao je prisutnima Dan Armije BiH istakavši njen značaj za odbranu i opstojnost države BiH. Načelnik je kazao da su četiri novogradske ratne brigade imale 25. 000 vojnika, koji su se borili na linijama odbrane od Mojmila, Nedžarića, Sokolja, Boljakovog Potoka, do Žuča i na tim najvećim ratištima izvojevali brojne pobjede.

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.