JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости
  • Naša škola

    Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

  • Ćamil Sijarić

    Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

  • Ko smo mi

    Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

Osnovna škola Ćamil Sijarić

MEĐUNARODNI DAN DJEVOJAKA U IKT-U

Svakog četvrtog četvrtka u četvrtom mjesecu obilježava se „Međunarodni dan djevojaka u IKT-u“, kako bi se djevojke potakle da istraže mogućnosti koje im nude informaciono-komunikacione tehnologije (IKT) i da razmotre karijeru u IKT sektoru. Obilježavanje „Međunarodnog dana djevojaka i žena u IKT-u“ pokrenula je Međunarodna telekomunikacijska zajednica (ITU) i provodi se u više od 140 zemalja svijeta. Međunarodni dan djevojaka u IKT dio je to inicijative „Tech Needs Girls“ koju su pokrenule zemlje članice ITU (International Telecommunications Union), koja uključuje školarine, mentorstvo, savjetovanje i organizovanje niza događaja širom svijeta usmjerenih na osnaživanje žena i podršku onima koje odluče svoju karijeru potražiti u tehnologiji.

U našoj školi djevojčice koje su radile na promociji dana djevojčica u IKT-u i isticanju prednosti koje sa sobom nosi karijera u IKT sektoru su: Sara, Tajra, Almedina, Daniyah, Hana, Emina, Elma, Irma, Emma, Adela,  Aiša i Nadja.

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.