JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости
 • Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

SAT KODIRANJA, SAT SJAJNE ZABAVE

U srijedu (06.12.2017.) u atriju naše škole u 13:10  se održao „Sat kodiranja“ u koji su uključeni učenici od 1 do 9 razreda. „Sat programiranja“ je globalna akcija koju organizuje neprofitna organizacija Code.org u okviru globalnog događaja koji nosi naziv “Sedmica programiranja” (Computer Science Education Week), čiji je cilj da pokaže kako svako, bez obzira na pol ili godine, može da nauči osnove programiranja. Suština „Sata kodiranja“ nije naučiti nekoga kako postati vrsni računarski naučnik/programer. Sat vremena je dovoljno da se shvati koliko je računarska nauka zabavna, kreativna i dostupna svim uzrastima. Mjera uspjeha ove kampanje nije u tome koliko su učenici informatike naučili. Uspjeh se ogleda u širokom učešću, bez obzira na pol, etničku i socijalnu raznolikost grupa, te povećanom interesu za informatičkim časovima/kursevima na svim nivoima. Svi učesnici su po završetku edukacije dobili svoje „Hour of Code“ certifikate. Na licu mjesta je bio i naš fotoreporter.

    

    

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.