JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости
 • Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

ŠAHISTI PONOVO PRVI

Mislim da nam FIDE (svjetska šahovska organizacija) neće zamjeriti ako naše šahiste proglasimo velemajstorima i velemajstoricom. Godinama unazad ova sjajna ekipa: Nađa Hadžiabdić, Kulić Harun, Kulić Daris i Ćosić Amar bilježe izuzetne rezultate i sa takmičenja samo odličja donose. Vođena nastavnikom Nusretom Borovićem i ove godine ova sjajna ekipa je zlatna. Na turniru povodom Dana grada Sarajeva koji organizuje Šahovski klub "Stari Grad" naši velemajstori su osvojili prvo mjesto i još jednom potvrdili da se s njima možemo ponositi. Pored zlata ova imena u sebi nose i nešto mnogo važnije, a to su odgoj, poštovanje i znanje čiji će vrh sezati do neslućenih visina. Od srca čestitamo našim šampionima.

 

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.