JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости
 • Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

SPARKreatorice na djelu

Finalno takmičenje u sklopu projekta SPARKreatorice održalo se u subotu 13.10.2018. god. u prostorijama SPARK-a u Mostaru. Iz naše škole su se takmičile učenice koje su pokazale najbolje znanje iz programiranja mBlock, a to su Mirna Hassanein i Hatidza Imamović u pratnji nastavnika/ce Husić Harisa i Dolan Dalile. Takmičile su se djevojčice iz raznih gradova Bosne i Hercegovine (Žepče, Vareš, Zenica, Zavidovići, Goražde, Sarajevo, Bužim, Kozarac, Tomislavgrad, Sanski Most, Tuzla, Travnik, Kiseljak). Registracija učesnika je počela u 11:30, nakon čega smo prisustvovali motivacionom predavanju-žene u IT.  Poslije predstavljanja zadataka takmičenje je počelo u 12:30 sati i trajalo je jedan sat nakon čega su svi učesnici predstavljali svoje programe na terenu gdje se ujedno i vršilo bodovanje zadatka.  Naše učenice nisu osvojile jednu od prve tri nagrade ali su postale bogatije za još jedno iskustvo iz svijeta STEM-a, još jedno nezaboravno  druženje sa svojim vršnjakinjama budućim programerkama. Kako je sve to izgledalo  možete pogledati u galeriji. 

    

    

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.