• Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

OBILJEŽAVANJE 21. GODIŠNJICE USELJENJA U OBNOVLJENU ŠKOLSKU ZGRADU

Po nekim predanjima kažu da su škole nastale još u trećem vijeku Stare ere, mada postoje zapisi da je prva škola nastala još u prvom vijeku prije Nove ere. Naša škola je počela sa radom 1989. godine  i njen prvobitni naziv je bio “Nikola Tesla”. Te godine, škola je brojala 1530 učenika i 73 zaposlena.1992 godine sirene su oglasile opću opasnost i sve je krenulo po zlu. Škola je granatirana sve do 1995.godine. Uništeno je sve materijalno, ali negdje u tom zgarištu ostalo je njeno srce,tako da se nastava  odvijala u haustorima zgrada na 18 punktova.Njena historija se stvarala iz ratnih strahota i pepela. Obnovljena je 1996.godine zahvaljujući učiteljima i nastavnicima prijateljske zemlje Malezije.Prvo zvono u obnovljenoj školi oglasilo se u mjesecu oktobru (29.10.1997.godine) u kojem se  obilježava Nedjelja djeteta, Dan učitelja i Mjesec knjige.Pokretačka snaga i moć ove škole su njeni učenici, njena djeca koji svake godine na prigodan način obilježe ovaj značajan datum. Ove godine, 29.oktobar, obilježen je igrama i druženjem bez granica.Učestvovali  su učenici od dugog do devetog razreda, pokazujući svoje vještine u različitim disciplinama (muzičke stolice, skakanje u vreći…i mnoge druge). Sve je propraćeno ovacijama i navijanjem brojne publike u kojoj su bili učenici, nastavnici i roditelji. Ovim smo dokazali da je škola važan segment našeg života, ali da pored znanja ostavljamo prostor za igru i zabavu kao i druženja bez granica.

Rezultati takmičenja su sljedeći: 1. Ekipa VIII razreda

                                                     2. Ekipa V razreda

                                                     3. Ekipa VI razreda

 

Ovom prilikom želimo najviše pohvaliti učenike/ce prvih razreda koji su punih sat vremena bili izuzetno strpljivi i nisu ometali takmičenje. Srčano su navijali su za svoje favorite i mi im šaljemo jedan veliki aplauz. Kako je bilo zabavno možete pogledati u galeriji fotografija.

    

    

    POBJEDNICI

 

Članak u Oslobođenju možete pogledati OVDJE.

 

 

Oglasna ploča

e-Dnevnik

Foto album

Naši prijatelji

 • 9malezija1.png
 • opcina_novi_grad1.png
 • osce1.png

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.