JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости
 • Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

MODUL MEMORIJE 2019.

U glavnom holu Vijećnice je svečano otvoreno 24. izdanje kulturološkog programa Modul memorije, a koji je dio internacionalno pozorišnog festivala MESS. Modul memorije je jedan od programa MESS-a koji je prvi put realiziran 1996. godine. Njegova ideja je suočavanje sa prošlošću, a na temelju umjetničkog izraza. Programi se realiziraju u sljedećim oblastima: književnost, film i pozorište, likovna umjetnost, fotografija, novi mediji, a održava se svake godine od 6. aprila do 9. maja. Ove godine je svečanu nagradu dobio naš proslavljeni fotograf Milomir Kovačević Strašni. Dio svečanog programa je bio i grandiozni muzički performans u kojem su učestvovali horovi iz sarajevskih škola, preko 900 učenika/ca je pjevalo pjesmu "Da rata ne bude". Naša škola je također bila dio ovog značajnog programa dajući svoj doprinos u kreiranju nečeg zaista spektakularnog. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo učenicima/ama koji su izdržali naporne probe i zablistali u punom sjaju na svečanoj manifestaciji. 

 

    

    

 

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.