JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости
 • Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

JUNIORSKA MATEMATIČKA OLIMPIJADA

U subotu, 25. maja 2019. godine, u Banja Luci je održana Juniorska matematička olimpijada Bosne i Hercegovine gdje je izabrana šestočlana ekipa koja će našu državu predstavljati na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi na Kipru od 20. do 25. juna 2019. godine. Učenik naše škole Abdullah Ferhatbegović je osvojio 6. mjesto, srebrenu medalju i biće dio reprezentacije Bosne i Hercegovine. Abdullah je već sada nadaleko poznati matematičar i što se tiče njega brojevi su ono preko čega će doći do zvijezda. Ovo je izuzetan uspjeh i  to dokazuje činjenica da je Abdullah najmlađi reprezentativac koji se plasirao na Juniorsku balkansku matematičku olimpijadu u historiji održavanja državnih takmičenja iz matematike. Od srca čestitamo našem vrhunskom matematičaru i želimo mu pored ogromnog znanja koje posjeduje i malo sreće da nam se vrati sa medaljomsmiley

 

    

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.