JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости
 • Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

MATEMATIČKA OLIMPIJADA

Prilikom obavještavanja o sjajnim uspjesima našeg matematičara Abdullaha Ferhatbegovića najavili smo i krunski uspijeh kada je u pitanju ova školska godina, a to je uspješan nastup na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi. To nije bio uspješan nastup, to je bio historijski i vrhunski rezultat za jednog  sjajnog matematičara ali i za našu dragu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Naime,  Abdullah je bio najmlađi reprezentativac u historiji koji se plasirao na ovo takmičenje, a sada je i najmlađi osvajač medalja u historiji učešća Bosne i Hercegovine. Bez lažne skromnosti Abdullah je ovo i zaslužio svojim napornim radom jer svi znamo kako je talenat samo ulazna karta na stazi vanserijskih postignuća. Svakim brojem koji je napisao, svakom jednačinom koju je rješio, svakim velom koji je skinuo sa  naizgled teškog  zadatka, Abdullah je kročio smjelo i daje apsolutno sve od sebe kako bi ovaj veličanstveni uspjeh bio samo početak nečega čemu ćemo se svi zajedno diviti. Potrebno je mnogo odricanja i fanatične posvećenosti za velike rezultate, ali sve to pada u vodu ako tome ne dodamo i veliko srce. Duboki naklon za našeg Abdullaha i neka samo nastavi ovako.

 

  

 

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.