JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости
 • Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

GODIŠNJICA OBNAVLJANJA ŠKOLE POSVEĆENA ĆAMILU SIJARIĆU

Naša škole je obnovljena zahvaljujući učiteljima i nastavnicima zemlje Malezije. Prvo zvono u obnovljenoj školi oglasilo se u mjesecu oktobru, tačnije 29.10.1997. godine, i od tada mi s ponosom obilježavamo taj dan. Ove je godine svečani program imao još jedan bitan razlog, a to je obilježavanje 30. godina od smrti književnika - akademika Ćamila Sijarića. Dio našeg programa je posvećen ovom velikom književniku, a prisutni su također mogli pogledati izložbu dječijih likovnih i literarnih radova na temu Život i djelo Ćamila Sijarića. Najbolji literarni radovi su nagrađeni od strane udruženja građana porijeklom iz Sandžaka, a autori/ce radova su prisustvovali svečanom programu u sali Rektorata UNSA.

 

    

    

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.