JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости
 • Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

NA SKIJAMA PRVAKA

 

 

Uopšte nije novost kako je naša zemlja bogata ljudima koji su svojim talentom, trudom i radom dosegli  rezultate koji su odjeknuli i na svjetskom nivou. Naučnici, sportisti, umjetnici, svi zajedno su u svojim sferama predstavili našu Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu. Nama ne treba mnogo, samo malo bolji uslovi i prilika, sve ostalo će se posložiti na najbolji mogući način.

U našim klupama sjedi jedan prvačić  koji svoj trud i uspjeh  najbolje pokazuje na bijelom pokrivaču sa štapovima u rukama i skijama na nogama. Abdullah Hadžimešić voli da skija, uživa u tome i na kraju jednostavno bude prvi. Gledajući njegove uspjehe možemo reći da je vrijeme na njegovoj strani i u ciljnoj ravnini jer naprosto pomete konkurenciju, a i na duže staze jer je pred njim svijetla budućnost. Detaljnije o ovom čudesnom skijašu možete pročitati na linku:

https://www.klix.ba/sport/skijanje/cudesni-prvacic-iz-sarajeva-abdullah-hadzimesic-istinska-je-nada-bh-skijanja/200206160

Od srca čestitamo Abdullahu i njegovoj porodici na fenomenalnim rezultatima i neka samo nastave da jednostavno uživaju u onom što rade.

 

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.