• Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

OBILJEŽAVANJE MJESECA KNJIGE

U prostorijama  naše škole mjesec knjige se obilježio takmičarskim kvizom za devete razrede pod nazivom „Knjiga je život, a književnost svjetlo“. Takmičile su se četiri sjajne ekipe  i pokazale da se čitajući razvija put svakog pojedinca i, jer dijete koje čita, jednoga dana postaje čovjek koji misli. Pored toga što obogaćuje naš rječnik i čini nas elokventnijim, čitanje knjige pruža posebno zadovoljstvo, počevši od onog momenta kada osjetimo njene korice u svojim rukama do momenta kada uronimo u svijet mira i novih spoznaja. To su dokazali naši takmičari vidno uživajući zajedno sa publikom koju su sačinjavali učenici osmih razreda.Kviz je bio kako odgojnog, tako  edukativnog i obrazovnog karaktera. Kroz zanimljive sadržaje i prezentacije ponovili smo gradivo koje smo učili u prethodnim razredima. Također smo naučili da je lektira jako važna , jer  s knjigom nikad nismo sami – ona nam pruža utočište, bijeg od svakodnevnice i hronične učmalosti . Za knjigu kažu da je pored psa najvjerniji čovjekov prijatelj. Pored toga što smo nešto naučili i ponovili, ugodno smo se družili. Pobjednička ekipa je dobila prigodnu nagradu, ali i ostali članovi su dobili utješne nagrade po jednu vrijednu knjigu iz naše školske biblioteke.

    

    

 

Oglasna ploča

e-Dnevnik

Foto album

Naši prijatelji

 • 9malezija1.png
 • opcina_novi_grad1.png
 • osce1.png

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.