• Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

ZA SRETAN KRAJ PRVOG POLUGODIŠTA

Pedagogica škole i Vijeće učenika su jednom prigodnom gestom poželjeli djeci sretan kraj prvog polugodišta. Naime, svaki učenik je uzeo  iz tegle jednu bombonu uz koju je bila priljepljena i jedna motivirajuća poruka. Naši vrijedni drugari su imali i odgovarajući tekst koji je upotpunio ovaj zaista hvale vrijedan čin, u tekstu se između ostalog nalazi:

"“Ja imam mnogo cvijeća, ali najljepše cvijeće su djeca“, Oscar Wilde

 

Danas želim da Vam poželim ovaj dan sretnim, kao i svaki drugi dan, želim da Vam poručim da si najbolji/lja, najljepši/la i da si baš onakav kakav trebaš da budeš. Sa peticom i sa jedinicom, sa naopakom kikicom i odvezanom tenisicom dok koračaš kao da si čitav svijet porazio. Poštuj i voli sebe, baš takvim kakav jesi i poštuj i voli druge onakve kakvi jesu. Jer samo u miru i ljubavi možemo postati i ostati pravim čovjekom. Mi kažemo stop nasilju, a dobro došlo drugarstvo i mir! Sretan Vam kraj ovog polugodišta!

 

Ja ipak imam mnogo više cvijeća, najljepšeg cvijeća, moje učenike!"

Pedagogica i Vijeće učenika

 

    

Školski kalendar

Free Shipping

Važni dokumenti

Foto album

Naši prijatelji

 • 9malezija1.png
 • opcina_novi_grad1.png
 • osce1.png

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.