• Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

30.GODIŠNJICA OD POČETKA OPSADE SARAJEVA

Učenici naše škole (VIII razredi sa svojim razrednicima) su na prigodan način obilježili 30.godišnjicu od opsade Sarajeva posjetom Tunela spasa s ciljem informisanja o ovom važnom historijskom momentu za grad Sarajevo i cijelu  Bosnu i Hercegovinu.

Tunel je prokopan 1993. godine ispod Sarajevskog aerodroma i spajao je Dobrinju i Butmir te je tako dobio i naziv Tunel „D-B“.Učenici su posjetili  muzej sa  brojnim eksponatima  iz vremena opsade Sarajeva,  koja je poznata kao najduža opsada jednog grada u historiji modernog ratovanja. Posjeta je također, imala  za cilj jačanje svijesti i važnosti razvijanja patriotizma i ljubavi prema jedinoj nam domovini Bosni i Hercegovini. Učenici su shvatili važnost historijskog časa i ove posjete u cilju  njegovanja kulturne baštine, sjećanja, pamćenja i čuvanja njenih tekovina, te se upisali u Knjigu utisaka dirljivom porukom „Bosni našoj napaćenoj, ljekovitih treba ljudi“.

 Foto by Lajla Mušović  Foto by Uma Hadžikadunić  Foto by Sara Ohranović

Oglasna ploča

e-Dnevnik

Foto album

Naši prijatelji

 • 9malezija1.png
 • opcina_novi_grad1.png
 • osce1.png

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.