• Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

USPJEH POPLOČAN RITMIČKIM KORACIMA

Nastavljamo dalje sa promocijom talenata u našoj školi. Ovaj put je pred nama izazov jer je potrebno jednu nevjerovatnu svestranost uobličiti u nekoliko rečenica. Nejra Kovačević, učenica IX-2, je jedan istinski talenat u mnoštvu disciplina. Nejra pjeva, pleše, pohađa takmičenja iz raznih školskih predmeta, Nejra je uhvatila zalet i neće se u skorije vrijeme zaustaviti. Ono na čemu je najveći fokus naše Nejre jeste ritmička gimnastika i na tom polju je u skorijoj budućnosti čekaju istinski izazovi. Talentovana gimnastičarka je u ovoj disciplini već osam godina i trenutno je član BosnaGym Sarajevo. Nejra posjeduje više od 70. medalja sa brojnih takmičenja u Bosni i Hercegovini i Evropi, a proglašena je za najperspektivniju sportistkinju  Kantona  Sarajevo za 2021. godinu. Izabrana je za članicu juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine i kao prva juniorka se plasirala na Evropsko prvenstvo. Takmičenje će se održati u Tel Avivu u periodu od 15-19.6.2022. godine i želimo našoj učenici mnogo sportske sreće jer znanje i talenat su nesumnjivo na njenoj strani. Ponosni smo što će učenica iz ovih hodnika i učionica predstavljati našu državu na ovoj velikoj smotri u Izraelu. 

 

      

      

 

 

Oglasna ploča

e-Dnevnik

Foto album

Naši prijatelji

 • 9malezija1.png
 • opcina_novi_grad1.png
 • osce1.png

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.