• Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

DRŽAVNO PRVENSTVO U DRESURNOM JAHANJU

Dresurno jahanje svoje korjene ima u antičkoj Grčkoj kada su se konji dresurom pripremali za boj. Tek kasnije se ponovo javio interes za ovaj sport tako da je on uvršten i među olimpijske sportove. Na ovim prostorima, razvijanjem konjičkih klubova, proširuje se interesovanje za ovaj sport. Tako je u Visokom po prvi put održano Državno prvenstvo u dresurnom jahanju i učenica naše škole Hana Mumdžić je uzela učešće na istom. Već smo pisali o Hani i njenoj ljubavi prema ovom sportu tako da ne iznenađuje visoki plasman na ovom prvenstvu. Naime, Hana je zauzela sjajno treće mjesto i pokazala da su pred njom putevi uspjeha popločani ritmom kopita. Za ovu vrstu jahačkog stila potrebna je nevjerovatna usklađenost jahača i konja, a sa ovim uspjehom Hana je samo podigla nivo razumijevanja sa njenim konjem što će svakako doprinjeti daljem napretku. Čestitke Hanasmiley

   

Oglasna ploča

e-Dnevnik

Foto album

Naši prijatelji

 • 9malezija1.png
 • opcina_novi_grad1.png
 • osce1.png

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.