• Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

„KNJIGA JE JEDINSTVENA, PRENOSIVA MAGIJA“

Foto by Emina ViteškićU sklopu obilježavanja mjeseca knjige u našoj školi, održana je još jedna posebna aktivnost. Naime, učenici VIII-4 odjeljenja su sa nastavnicom Samrom Numanović održali čas Bosanskog jezika i književnosti u prostorijama bib

lioteke, te na svoj način odali počast književnosti i ljubavi prema čitanju.

Zajedničkim snagama i grupnim radom su pokušali da iskažu svoju impresiju knjige, navedu sve ono što ih asocira na tu magičnu riječ i obrazlože na koji način doživljavaju čitanje. Također, zaronili su u svijet mašte i trudili se da shvate kako to izgleda život jednog pisca, ali se i okušali kao pisci i svoje misli prenijeli na papir. Učenici su, isto  tako, podijelili doživljaj najdražih likova i univerzalne pouke koju su tokom čitanja naučili i zabilježili.

Moć književnosti i sva raskoš pisanja je učenicima prezentovana u Oproštajnom pismu  Gabriela Garcie Marqueza, čiju su interpretaciju bazirali na inspirativnim rečenicama i vlastitom doživljaju riječi ovog nobelovca.

„Uvijek sam zamišljao da će raj biti neka vrsta knjižnice”, tvrdio je Borhes, a naši učenici su zaključili da je biblioteka, ne samo mjesto susreta i druženja sa knjigom, već i prostor u kojem uče i stiču nova znanja i iskustva.

   Foto by Emina Viteškić   Foto by Irma Komlenac

Foto by Nejra Klačar   Foto by Irma Komlenac   Foto by Nejra Klačar

 
 

Oglasna ploča

e-Dnevnik

Foto album

Naši prijatelji

 • 9malezija1.png
 • opcina_novi_grad1.png
 • osce1.png

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.