• Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

NENAD VELIČKOVIĆ U NAŠOJ ŠKOLI!

Mjesec oktobar je, zaista, poseban mjesec! Naime, oktobar se obilježava kao mjesec knjige. Prilika da se uvijek iznova prisjetimo njenog značaja i toga da je ona, uistinu, naš najbolji prijatelj!  Međutim, oktobar mjesec je naročito drag našoj školi. Godine 1989.  počela je sa svojim radom i njen prvobitni naziv bio  je “Nikola Tesla”. Nažalost, 1992. godine sirene su oglasile opću opasnost i sve je krenulo po zlu. Škola je granatirana sve do 1995. godine. 

Uništeno je sve materijalno, ali negdje u tom zgarištu ostalo je njeno srce. Obnovljena je 1996. godine zahvaljujući učiteljima i nastavnicima prijateljske zemlje Malezije. Prvo zvono u obnovljenoj školi oglasilo se u mjesecu oktobru- 29.10.1997. godine. Učenici, zajedno sa svim uposlenicima čuvaju sjećanje i na taj bitan datum naše škole. Jedno je sigurno, čitajući književna djela možemo na trenutak pobjeći od stvarnosti i otvoriti vrata svijeta krojenog po našoj mašti, stoga 28.10.2022. u biblioteci naše škole upriličena je Književna večer.

Posebna čast nam je da kažemo da je sa nama bio bosanskohercegovački pisac i univerzitetski profesor Nenad Veličković, pokretač i urednik više listova i časopisa. Naši učenici su imali priliku da svoj književni rad prezentiraju, te da povedu ugodan razgovor s profesorom. Profesor je donirao nekoliko svojih dijela našoj biblioteci i na tome smo mu veoma zahvalni. Radujemo se nekim novim susretima, a imamo u planu i još nekoliko iznenađenja u školskoj biblioteci.

   Foto by Uma Hadžikadunić

      Foto by Lajla Mušović

Foto by Lajla Mušović   Foto by Lajla Mušović   Foto by Sara Ohranović

Foto by Sara Ohranović   Foto by Sara Ohranović   Foto by Uma Hadžikadunić

Foto by Lajla Mušović

 

 

Oglasna ploča

e-Dnevnik

Foto album

Naši prijatelji

 • 9malezija1.png
 • opcina_novi_grad1.png
 • osce1.png

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.