• Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

Dan škole

Tema ovogodišnjeg Dana škole je bila „Hajde budi mi drug“. Učenici/ce su promovirajući toleranciju i prijateljstvo napravili bogat kulturno zabavni program roditeljima i brojnim zvanicama.

Između ostalih slavlje sa nama su podjelili predsjednik Federacije BiH gosp. Živko Budimir, predsjedavajuća Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo gospođa Edina Gabela te zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo gosp. Elmedin Kikanović.

Živko Budimir se i svečano obratio prisutnim sljedećim riječima: „Poruka koja je danas poslana poziva na toleranciju, na prijateljstvo, na prihvaćanje drugog i drugačijeg. Ovo je najsnažnija poruka koju sa nam djeca slaveći danas svoj Dan škole poslala i obavezala nas da im obezbijedimo sigurnu budućnost. Hvala vam djeco jer vi pokazujete puno više razuma nego mi odrasli.“

 

 

U obilježavanju Dana škole ove godine su nam se pridružili i gosti iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, O.Š. Rudo i O.Š. „Džemaludin Čaušević“. Hvala našim dragim prijateljima jer bez njih ova proslava ne bi bila ni upola sretnija i veselija.

Oglasna ploča

e-Dnevnik

Foto album

Naši prijatelji

 • 9malezija1.png
 • opcina_novi_grad1.png
 • osce1.png

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.