JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости
 • Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

ŠKOLA SKIJANJA

Učenici VI-ih razreda naše škole, tačnije njih 18. učestvovali su u projektu Škola skijanja. Školu alpskog skijanja je organizovala Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa JKP ZOI '84. Bilo je predviđeno da se škola odvija na Malom Polju na Igmanu i u Babinom Dolu na Bjelašnici, ali zbog lakše organizovanosti i manje posjećenosti svih pet dana učenici/ce su proveli na Malom Polju. Za rad sa polaznicima škole zaduženi su bili licencirani instruktori i do kraja škole skijanja sva djeca su naučila skijati.  Također je za učenike/ce bio osiguran prevoz od škole do skijališta, kompletna skijaška oprema, korištenje ski liftova i hrana.

 

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.