JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости
 • Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

FIZIKA TAKMIČENJE

21.03. 2015, godine održano je općinsko takmičenje učenika novogradskih osnovnih škola iz fizike. Na takmičenju su učestvovala 42 učenika/ce VIII-ih razreda (ekipa po 3 člana) i 42 učenika/ce IX-ih razreda. Ekipu naše škole iz VIII-ih razreda predstavljali su: Adna Ustić, Nejra Gojak i  Konak Haris, a IX razrede su predstavljale: Nejla Subašić, Azra Kadrić i Elma Hasković. Učenice IX-ih razreda su zauzele visoko četvrto mjesto i na kantonalno takmičenje idu Azra Kadrić i Nejla Subašić. VIII razredi su ekipno zauzeli peto mjesto, a na kantonalno takmičenje se plasirala Nejra Gojak. Čestitamo našim učenicima i nastavniku Huseinu od srca.

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.