Biblioteka

Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu spaljen je kompletan bibliotečki fond naše biblioteke. U poslijeratnim godinama izuzetnim naporima svih uposlenika škole, počelo je obnavljanje uništenog knjižnog fond.

Biblioteka danas posjeduje preko 4500 jedinica i fond se konstantno nadopunjava. Biblioteka je opremljena lektirnim i drugim naslovima i omogućeno je nesmetano provođenje aktuelnog Nastavnog plana i programa.

Naša biblioteka je pretplaćena na pet časopisa koji se direktno tiču odgojno-obrazovnog procesa. U današnje vrijeme biblioteke sve više postaju informacijska i komunikacijska središta, a bibliotekar je postao osoba koja korisniku pomaže da brzo, jednostavno i efikasno dođe do tačne i pouzdane informacije.

U skladu s tim biblioteka razvija čitalačke navike učenika i pkušava ih raznim motivacijskim sredstvima vratiti ljubav prema knjizi. Pokušava od njih napraviti pronalazače, jer samo je tako moguće čitati.

Ove 2008/2009 školske godine biblioteka je sa Bibliotekom Sarajeva pokrenula kviz "Sa zmajem do znanja". Zajedno smo obradili knjigu B. Ćopića "Priče ispod zmajevih krila". Primjećen je veliki napredak i učenici već sljedeću lektiru žele obraditi na isti način. Za Dan dječije knjige učenici  su se maksimalno uključili i svojim izvrsnim radovima predstavili našu školu u najboljem svjetlu.

 
 
 

Oglasna ploča

e-Dnevnik

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.