JM Teaching Aids - шаблон joomla Новости
 • Naša škola

  Škola je izgrađena i počela sa radom 1989. god. Prvobitni naziv škole je bio “Nikola Tesla”. Te godine škola broji 1530 učenika i 73 zaposlena. 

 • Ćamil Sijarić

  Pripovjedač, romansijer, pjesnik, Ćamil Sijarić.

 • Ko smo mi

  Pored redovne nastave, koja se realizuje u skladu sa Nastavnim planom i programom devetogodišnje osnovne škole od strane stručnih nastavnika, u školi se provodi i niz aktivnosti u kojim učenici nalaze sebe kroz igru, sport i edukaciju u raznim vidovima.

 • Historijat naše škole

  Škola je sagrađena i počela je sa radom 1989. godine

Osnovna škola Ćamil Sijarić

ŠKOLA STRIPA 2017.

U oviru kampanje usmjerene ka promociji kulture čitanja, JU BIblioteka Sarajeva je od 25. do 29. septembra organizirala Malu školu stripa. Zahvaljujemo se Biblioteci Sarajeva što su omogućili da nekoliko učenika/ca naše škole bude dio ovog projekta.

 

PRVAČIĆI U BIBLIOTECI 2016.

Pozajmno odjeljenje Biblioteke Sarajeva na Dobrinji ugostilo je naše male đake prvake. Prvačiće je baš zanimalo šta je to biblioteka, a naučili smo i veliku razliku između biblioteke i knjižare. Naučili smo i to da u biblioteci svaka knjiga ima svoje posebno mjesto i da moramo dobro čuvati knjige koje posudimo iz biblioteke. I još jednu super stvar smo naučili, a to je da se vrlo lako može postati neustrašivi član biblioteke.

 

RADIONICE U MUZEJU KNJIŽEVNOSTI I UMJETNOSTI

Kulturno naslijeđe bez granica i Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH pokrenuli su projekat "Književnost za svu djecu". U Muzeju književnosti održale su se radionice koje za temu imaju književnost. Naša škola je učestvovala u dvije radionice i to: radionica čitanja priča A. Hromadžića i B. Ćopića, priprema i izvođenje predstave "Svirala" po tekstu A. Hromadžića. Naši učenici su predstavu radili zajedno sa djecom sa slušnim poteškoćama pod vrijednom palicom glumice Anele Džebo.

       

 

MEĐUNARODNI DAN PRIPOVIJEDANJA 2015

Ovaj dan se obilježava od 2003. godine i riječ je o globalnoj proslavi umjeća usmenog pripovijedanja. Na ovaj dan ljudi širom svijeta pripovijedaju i slušaju priče, stvarajući na taj način nova poznanstva. Učenici V-ih razreda su na ovaj dan u Biblioteci Sarajeva upoznali talentovanu glumicu Aidu Bukvu. Aida je pričala svoje priče, ali je takođe puštala djecu da pokažu svoje talente.

   

Kontakt informacije

Home
J.U. Osnovna škola
Ćamil Sijarić
Braće Mulića 16
71000 Sarajevo
Phone
+387 (0)33 543 196
Email
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.