List učenika/ca

Školski list br. 40.  možete pogledati na priloženom linku:

https://sway.cloud.microsoft/JI3MTs59vvwH1PBO?ref=Link&loc=play 

Školski list br. 39.  možete pogledati na priloženom linku.

https://sway.office.com/zfM5bf5XXQbuuUBb?ref=Link&loc=play

Školski list br. 38. u novom ruhu možete pogledati na priloženom linku.

https://sway.office.com/Gue7V4wEWDkwAgGk?ref=Link&loc=play

Redakcija našeg lista u jednom naslovu navodi: “Ljubav u doba kolere ili nastava u doba korone”, pa na tragu ove metafore/metonimije vratite se velikom Marquezu obavezno i pogledajte novi broj našeg lista!

Glas dječijeg srca 2020/2021 br. 37.  – http://online.anyflip.com/vtpa/aurx/

Pogledajte i naš list br.35 za školsku 2018/2019. godinu – http://online.anyflip.com/vtpa/ovxl/
Dragi učenici, roditelji, kolege i prijatelji, čast nam je što smo i ove godine sa vama i što vam  možemo poželjeti dobrodošlicu, te što smo u mogućnosti da živimo i sanjamo zajedničke snove, snove kakve samo djeca mogu sanjati. Zajedničkim snagama sva naša maštanja  pretvaramo u realnost i stvaramo čaroliju ispisanu na stranicama ovog našeg časopisa „Glas dječijeg srca“. Ove godine tema za Dan škole je „Ostajte ovdje, sunce tuđeg neba…“ Naš san je da zajedničkim snagama učinimo našu domovinu ljepšom za život, da ne tražimo svoj dom u drugim zemljama, jer naš dom je tu u Bosni i Hercegovini. Na ovim stranicama smo svoje aktivnosti propratili fotografijama i tekstovima koji će, sigurno pronaći put ne samo do učenika, već i vas malo starijih. Svim učenicima, nastavnicima i uposlenicima škole čestitamo Dan škole i Dan Armije Bosne i Hercegovine.   

GLAS DJEČIJEG SRCA 2019/2020. (PDF)
Za pravi užitak čitanja provjerite i ovaj link:  https://online.anyflip.com/vtpa/uzqj/

“GLAS DJEČIJEG SRCA” je opet sa Vama. Novi broj možete pogledati na linku: 
http://online.anyflip.com/vtpa/mwpt/

“GLAS DJEČIJEG SRCA” (PROČITAJ ŠTA SVE STANE U 20 GODINA) putuje kroz vrijeme i 20 jubilarnih godina učenja i rada u obnovljenoj školskoj zgradi. Kako se historija poigrala sa sudbinom naše škole, možete pročitati u našem listu.  Ovaj pisani vremeplov je svjedok teškog perioda, priče o zlu, dobru, vremenu stradanja nedužne djece…, ali isto tako i o želji za boljom budućnosti i sretnijim djetinstvom. Uživajte i ovom novom borju našeg školskog lista. Novine možete pročitati i na ovom linku: http://online.anyflip.com/vtpa/lsey/

Još jedan broj našeg časopisa “Glas dječijeg srca”, (POGLEDAJ ŠTA SVE KRIJE NAŠ LISTwink), za još veći užitak čitanja posjetite ovaj link: http://online.anyflip.com/vtpa/xurs/ druži se sa vama. Primjetit ćete da smo se i ovog puta potrudili ponuditi vam raznovrsne sadržaje koji su obilježili protekli period. Pratili smo učeničke aktivnosti i vrijedno ih ovjekovječili prigodnim tekstovima, lijepim fotografijama, a za sve to nam je bila potrebna jedna školska godina i četiri burna godišnja doba. U ovom listu utkano je i naslikano lepršavo proljeće, žarko ljeto, mirisna jesen i jalova zima. A kažu:“Priroda je slikar koji izlaže svoje slike na livadama, vješa ih na grane, crta ih u vodama, u planinama, u visinama, baštama, u oknima prozora i u ljudskom oku“. Povezanost čovjeka i prirode je tajanstvena sila. Uvjerite se i sami i proputujte s nama kroz naš svijet. Na tom putu nismo zaboravili da vas posavjetujemo, nasmijemo i zabavimo. 

Evo nas ponovo u 30. jubilarnom broju školskog lista “Glas dječijeg srca“. 

LIst možete pročitati i na ovom linku:  http://online.anyflip.com/vtpa/eyom/

Dragi naši prijatelji, sjetite se svog djetinjstva i osnovnoškolskih dana. Proljeće je. Mjesec  je april. Neki ga zovu mjesecom mladosti, neki mjesecom ljubavi, sunca, mjesecom najljepših boja. Ušetao je u naš grad, našu školu, kao drag gost i podsjetio nas na svjež buket mirisnog cvijeća, mirisnog kao znanje koje obogaćuje i oplemenjuje dječiju dušu. Kao što svi znamo, najbolje znanje čovjeku škola daje. Tako je bilo prije, tako je danas, a tako će biti i sutra. Svečanost i proljeće nezamislivi su bez pjesme i igre. Zato ćemo u ovom broju govoriti o djetinjstvu, prijateljstvu, radosti i sve to pretočiti i predstaviti vam kao skladnu melodiju riječi i fotografija koji će izvirati iz našeg dječijeg srca, duše i tijela.

Centralna manifestacija za zvanice – prijatelje škole održava se 15.04. 2014. na temu: „ Hajde budi mi drug“ i tog dana naši učenoici će se družiti sa učenicima OŠ “Džemaludin Čaušević” , OŠ ”Rudo” i štićenicima Zavoda za zbrinjavanja mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Svim učenicima, nastavnicima i uposlenicima škole čestitamo Dan škole i Dan Armije Bosne i Hercegovine.  Posebno ističemo izdavačku kuću „Sarajevo Publishing“, koja je omogućila da naši snovi postanu stvarnost i da Vi držite u rukama listove ispisane našim nadanjima, maštanjima i razmišljanjima.

Poštovani čitaoci,

 Pred Vama se nalazi još jedan broj našeg školskog lista „Glas dječijeg srca“,  drugu verziju možete pogleati na ovom linku:  http://online.anyflip.com/vtpa/iovd/ ,koji uređuju i pune njegove stranice članovi Novinarsko-fotografske sekcije, kao i učenici drugih sekcija na čelu sa nastavnicima.

I ove godine smo se trudili da svoj istraživački duh, talenat i kreativnost iskoristimo te prezentiramo najznačajnije i najzanimljivije sadržaje koji su obilježili proteklu školsku, 2012/13. godinu. Svoje aktivnost smo propratili fotografijama i tekstovima koji će, sigurni smo, pronaći put ne samo do đačkih, već i srca odraslih ljudi.

Period koji smo ostavili iza nas ovjekovječili smo interesantnim rubrikama, koje se odnose i na ovogodišnju temu učeničkih i nastavničkih aktivnosti, a to je „Sarajevske priče“.

Posebnu zahvalnost ističemo učenicima koji su kao i uvijek svojom odgovornošću i marljivošću doprinijeli realizaciji ovog lista. Zahvalnost dugujemo i roditeljima učenika. Oni  su nesebično podržavali i podupirali ostvarenje idejnih projekata mladih.

Pored svega navedenog, ove godine posebno ističemo izdavačku kuću „Sarajevo Publishing“, koja je omogućila da naši snovi postanu stvarnost i da Vi držite u rukama listove ispisane našim nadanjima, maštanjima i razmišljanjima.

Dragi čitaoče, 

Ako budeš detaljno čitao ovaj broj školskog lista vidjet ćeš da su naši učenici i nastavnici vrijedno radili. Školski dani sa sobom nose zanimljivosti, događaje, pa i prve ljubavi. Ljubavi koja je bila inspiracija mnogim autorima da na stranicama ovog lista otvore svoja srca. Pisali su učenici naši  o ljubavi prema majci, onoj velikoj i  jedinstvenoj. Pa nije neko džaba napisao da o majci i nebu nikada nije previše rečeno.

Ove godine tema za Dana škole je „Moja životna priča“. Simbolično ćemo prikazati jedan životni put ispunjen prije svega velikom količinom ljubavi.  Na ovim stranicama sjetit ćemo se  naših uspjeha i radosti, podsjetiti Vas na velikane pisane riječi i još mnogo, mnogo toga.

Ovaj list je ugledao svjetlost dana, a mi neopisivu zahvalnost dugujemo učenicima naše škole i njihovim roditeljima, Vijeću roditelja, koji su nesebično pomagali i učestvovali u realizaciji lista. Uživaj u čitanju lista Glas dječijeg srca.

Za još veći užitak čitanja posjetite ovaj link: http://online.anyflip.com/vtpa/rccp/

List učenika “Glas dječijeg srca”

Dragi čitaoci,

Nakon nekog vremena se ponovo srećemo, naš list koji je doživio određene promjene (nadamo se na bolje) i vi godinu dana stariji. U stvaranju ovog novog lista su učestvovala mnoga dječija srca i istkan je prelijepim primjerim do kojih visina može dosegnuti dječija mašta. “Glas dječijeg srca” prati ovogodišnju  temu Dana škole “Moja životna priča”.

Na sljedećim stranicama Vas očekuju šarolike tematske cjeline, među kojima su i horoskop, literarni radovi učenika, zatim riječ „Volim te“ prevedena na 100 jezika, zanimljivosti o gradu Beču, itd.

Ovaj list je ugledao svjetlost dana, a mi neopisivu zahvalnost dugujemo učenicima naše škole i njihovim roditeljima, Vijeću roditelja, članovima Udruženja prijatelja nauke i tehnike, koji su nesebično pomagali i učestvovali u realizaciji lista.

Dragi čitaoče,

Kao i svake godine i ovaj broj školskog lista vrijedno su pripremili učenici naše škole. Trud i rad naše male sekcije je urodio plodom, jer se i ove godine u vašim rukama nalazi novi broj školskog lista „Glas dječijeg srca“,koji će vas povesti kroz školsku 2009/2010. godinu, a izvesti van njenih zidova u druge svjetove-književne,naučne, likovne… U dijelu svakog od tih svijetova boravio je neko od naših članova redakcije i za sve nas izdvojio  nešto lijepo i zanimljivo. Cjelokupna naša svečanost prepuštena je dječijim srcima na temu:

 „Mi smo šampioni“ i ovaj broj lista ukrasili su radovi naših sekcija koje djeluju u našoj školi. Pričat ćemo i o ekskurziji naših osmaša, nastavničkim i učeničkim biserima,  ali ćemo se s ponosom pohvaliti i sa mnogim drugim aktivnostima u školi. Ovim datumom obilježavamo Dan Armije BiH i Dan naše škole.

Bosna je tišina koja govori. Bosna je knjiga ispisana perom i tintom, ukoričena u srebrne korice koje su sačinile njene kujundžije.

Ova zemlja, ova Bosna i Hercegovina se čini drugačija od ostalih. Ona je nešto zagonetno, u njoj se ne živi da bi se živjelo u njoj se umire da bi se živjelo, a prije svega u njoj se živi da bi se pjevalo.“  

Nekada je svima nama potrebno tako malo za sreću.

O tome svjedoči i nedavna posjeta  reprezentativca, Edina Džeke,našoj školi.

Povod  dolaska bosanskohercegovačkog ambasadora UNICEF – a jeste pismo učenice iz V2, Amine Džananović, upućeno redakciji emisije ”Ispuni mi želju”.

Želja da dovedu Edina Džeku u njen razred, kao i poklon/sat za njihovu učiteljicu Hanku Selmanović, redakciji se učinila zanimljiva.

Cijeli je razred dobio priliku družiti se sa našim reprezentativcem, a učiteljica je dobila sat, baš kao što je Amina poželjela.

Dok su razgovarali sa Edinom, fotografisali se i uzimali autograme, njihovoj sreći nije bilo kraja. Čak je pala i pokoja suza radosnica.

Nakon druženja sa ovim razredom, Edin se u holu škole obratio ostalim učenicima.